fbpx

Национална телефонна линия за деца тел.:116111

Държавна агенция за закрила на детето е една от най-важните институции, защото се грижи за защитата на правата на децата и младите хора. В нея работят различни специалисти – психолози, педагози, юристи, които се занимават с решаването на проблемите на децата в България и българските деца в чужбина. Агенцията е единственият специализиран орган на Министерския съвет за ръководство, координиране и контрол за осъществяване на държавната политика по дейности за закрила на детето в Република България.

През есента на 2009 г. стартира работата на Националната телефонна линия за деца. Всеки, който има желание и нужда, независимо дали е дете или родител, може да се свърже с нея на телефон 116 111. Това е единен номер в цяла Европа за телефонни линии за консултиране на деца.

Разговорът с консултантите на Националната телефонна линия е безплатен. Всеки може да позвъни от стационарен или мобилен телефон, а ако няма възможност да използва телефон или пък някаква причина не желае, може да изпрати e-mail или да зададе въпрос на електронната страница на Линията – от форма в сайта – https://116111.bg Можете да се свържете с тях по всяко време на денонощието и да споделите всичко, което ви вълнува.

Работата на НТЛД 116 111 е осигурена от партньорството на Държавната агенция за закрила на детето и Фондация „Асоциация Анимус”. Екипът на линията е от 14 консултанти и двама координатори, които работят и с други държавни институции и неправителствените организации, като има за цел да се създаде подходяща среда за развитието на всички деца.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *