fbpx

„Пенчев Консулт“ събра 73кг пластмаса в благотворителна инициатива

В световния ден на сърцето – 29 септември екипът на “Пенчев Консулт” се включи в благотворителната инициатива „Капачки за бъдеще“ с цели 73кг. събрана пластмаса!

Поредна акция от кампанията се проведе на площад „Александър Батенберг“ в столицата като със събраните средства организаторите от фондация „Лазар Радков“ купуват медицинска апаратура. До момента са дарени 12 кувьоза на общински болници в страната. Предстои дарение на още 4 транспортни и 3 стационарни медицински уреда. Идеята е до края на годината у нас да няма нито един стар кувьоз. Инициаторите вече събират информация и за друга апаратура, от която лечебните заведения имат нужда.

„Това да вземеш една капачка и да я изхвърлиш и това да вземеш една капачка и да я поставиш в един контейнер – за това е необходимо едно и също количество енергия. Продължаваме да помагаме, поставили сме си за цел до края на годината да сменим всички кувьози в малките населени места в България”, коментира Мартина Йорданова от фондацията организатор.

Нашия екип от години застава зад различни каузи и инициативи, като междувременно събираме боклука си разделно чрез отделни кошове до работните си места за всеки вид отпадък.

От сърце благодарим на всички наши колеги, партньори и приятели с чиято помощ това стана възможно. Горди сме, че тези предадени за рециклиране 73 кг. пластмаса няма да бъдат част от живота на децата ни.

Защото може да си затворим очите за действителността, но не можем да избягаме от последствията…

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *