fbpx

Ходи ли ви се на театър?

Вероятно повечето от вас обичат. И ние обичаме. И когато не можем да отидем, намираме начин как той да дойде при нас. Като планината и Мохамед. Защото който търси, намира!

Така пре/открихме радиотеатъра. Най-дълго излъчваното в ефир предаване е именно Радиотеатър на Българското национално радио – от Коледата на 1938 година. Тогава Варненското радио излъчва радиопиесата „Крилата помощ“ на Ангел Каралийчев и Матвей Вълев.

VIP места без билет

Не е задължително да резервирате места, да бързате да купувате билети, да се редите по опашки – всичко е на клик разстояние. И най-хубавото е, че декорите са оставени на вашето въображение. Това ми е любимото – човешката фантазия доминира и обрисува дори най-невзрачната сцена по свое усмотрение. Превръщате себе си едновременно в режисьор и майстор на декора. Абсолютен господар на емоционалните си вълнения!

Потърсихме откъде в интернет може да се намери виртуален „билет“ за това изживяване. Последвайте някоя от връзките и се разположете удобно. Ето директни линкове:

  1. Това е канал в YouТube, където има линкове към пиеси, с продължителност около час.
  2. Архивен фонд на БНР – Тук за мое огромно учудване намерих едва няколко, но интересни радиопиеси.
  3. Грамофонче – записи на приказки, песнички, стихове, радиотеатър. За слушане от малки и големи.

Направихме и кратък списък с радиопиеси:

Препоръчваме да започнете с „Ревност в три факса“ – пиеса за три жени, влюбени в един и същи мъж. Те водят яростна битка за собственост и надмощие над него, като на всичкото отгоре се опитват и да запазят достойнството си. Това е забавна, но трудна задача, тъй като живеят на различни етажи в един блок.

Надяваме се да сме били полезни.

За въпроси от правно естество, оставаме на линия през работно време.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *